...
Visuomenė
S
F
A
Ek
U

"Per savo profesinę karjerą turėjau galimybę padirbėti su aukščiausios meistrystės atstovais. Pirmasis mano mokytojas buvo Alainas Senderansas, vieno prestižiškiausių Paryžiaus restoranų „Lucas Carton“, turinčių tris „Michelin“ žvaigždutes, šefas. Lainas įkvėpimo ieškojo senose kulinarijos knygose. Išsirinkdavo receptą ir paruošdavo patiekalą šiuolaikišku būdu. Tačiau, kad galėtum taip eksperimentuoti ir tikėtis gero rezultato, privalai išmanyti prancūzų virtuvės pagrindus.
Kai gerai žinai, kaip jie sudėlioti ir kaip veikia, tuomet gali pradėti juos laužyti, kurti ir interpretuoti. Per trisdešimt darbo metų tai supratau praktiškai, tačiau be gerų mokytojų kažin ar tai būtų pavykę. Kai jau pats turiu sukaupęs solidų žinių bagažą, didelis džiaugsmas juo dalytis. Tikras šefas yra ne tas, kuris puikiai gamina, bet tas, kuris to moko daryti kitus, tai yra nuoširdžiai dalijasi savo patirtimi."

Xavier Bouriot (2018)
Vertimo kalbos
Balsuok už patinkančią citatą!
Šaltinis